Tuesday, 19 September 2017

Rahsia Cermin Ajaib

RAHSIA CERMIN AJAIB (RCA)

Korang pernah dengar tak ape benda RCA ni?😁 Kalau dalam team bisnes Syida boleh dikatakan setiap hari mentor ingatkan buat RCA ni tau..

RCA ni kita berdiri depan cermin dan cakap benda-benda positif atau apa doa yang kita nak depan cermin..Biasanya buat pagi-pagi la..😄


I am powerfully positive in everything I think, do and say

Monday, 18 September 2017

Blogging Untuk Long Term Survival




Syida pernah masuk kelas yang bertajuk "Blogging Untuk Long Term Survival" ni..Syida belajar dengan sifu Nadiah Suhaidi di kelas Maestro Elite..


Master Nad ni terror sangat aih ber'blogging'..Korang boleh intai blog cantik master Nad ni di

Mengantuk? Keletihan Melampau? Cinch Tea Ada Penyelesaiannya..


Anda mengantuk?

Haaa...tajuk dia kaaann..ade ke yang macam ni? Ni la simptom yang jadi kat Fizah Asman salah seorang sahabat dalam Maestro team Syida..

Asbab dari mengantuk dan keletihan melampau ni lah punca anak-anak kak Fizah selalu kene marah dan selalu diabaikan jugak..

Sunday, 17 September 2017

Kandungan Di Dalam Sebiji Ostematrix

Dalam sebiji caplet ostematrix ade mengandungi 7 mineral iaitu:

Calcium 250mg
Vitamin D3 100IU
Magnesium 100mg
Zink 10.4mg
Kuprum 0.05mg
Mangan 0.05mg
Boron 0.75mg


Kenapa nak kena ada banyak benda dalam pil kalsium ostematrix ni?😊

sebab...

Sakit Lutut

Syida ade cerita sakit lutut di mana Syida sendiri yang mengalaminya..Semoga menjadi panduan kepada pesakit-pesakit lutut di luar sana..

Semoga ada manfaat dalam sharing Syida ni untuk korang..aamiin

Ceritanya begini...

Saturday, 16 September 2017

Teknik Follow Up Berkesan




Nak berniaga mesti wajib ada ilmu..kalau tak de ilmu tak ke mana kan..wat apa saje pun wajib ada ilmu..betul kan?😎😎

Bioflavonoids




Korang tau tau ape yang benda yang dinamakan sebagai Bioflavonoids ni? hehe

Kalau kat buah oren yang kita dah kupas tu kan, yang urat-urat putih tu lah di panggil Bioflavonoids.. Yang bila kita makan tu rasa dia kelat-kelat tu haaa...Yang tu banyak khasiat tau..😊

Friday, 15 September 2017

Amalan Ibu Imam Shafie Ketika Menyusukan Beliau


Setiap ibu wajib nak sesuatu yang baik untuk anak mereka..


AMALAN IBU IMAM SHAFIE KETIKA MENYUSUKAN BELIAU

Ilmu Bisnes Jalanan

Malam ni Syida nak share kelas yang Syida join masa bulan Julai 2017..Best sangat kelas ni...Syida pernah share dekat facebook tapi belum lagi Syida share kat blog..

Semoga dengan sharing dekat blog boleh menjadi panduan Syida dan kawan-kawan dimasa hadapan..semoga bermanfaat untuk semua insya Allah..


Pertamanya,

Thursday, 14 September 2017

11 Persediaan Mama Untuk Lancarkan Penyusuan

Menyusukan bayi secara eksklusif selepas bersalin ialah impian kebanyakan ibu hamil. Bagi anda yang mahu merealisasikannya, ketahui apa bakal berlaku dan cara menghadapinya.

Jum baca 11 Persediaan Mama Untuk Lancarkan Penyusuan di bawah. :)

1. Bilakah susu ibu mula dihasilkan?

Set Menyusu Shaklee


SET MENYUSU SHAKLEE PILIHAN IBU-IBU MENYUSU YANG INGINKAN KESIHATAN TUBUH SECARA KESELURUHAN


Apa yang terkandung di dalam Set Menyusu Shaklee?

Kami menawarkan 3 pilihan:


Set Menyusu Shaklee BASIC
Harga Runcit: RM 308.(JIMAT 15% jika anda mendaftar sebagai ahli Shaklee)


1. Vitalea

Multivitamin yang mengandungi nutrisi bersamaan 40 jenis lauk pauk. Mengandungi

Wednesday, 13 September 2017

10 Pengetahuan Penting Berkenaan Susu Ibu Perahan



Tambahkan pengetahuan anda dengan mengetahui serba sedikit ilmu berkaitan susu ibu perahan dan amalan mengepam payudara yang perlu dilakukan semasa dalam tempoh berpantang sebelum kembali memulakan kerja.


1. Sebagai persediaan semasa berpantang, bilakah patut saya mula pam payudara?

2 minggu selepas kelahiran bayi, anda sudah boleh mula mengepam payudara bagi mengumpul stok perahan susu ibu yang akan digunakan apabila mula bekerja kelak.


2. Bilakah masa yang sesuai untuk pam susu jika saya bekerja dari jam 8.30 pagi hingga 6 petang?

Dalam tempoh anda bekerja dari jam 8.30 pagi hingga 6 petang, pastikan sebelum jam 12 tengahari, telah berlaku satu kali sesi perahan. Kemudian, sebelum jam 5 petang pula, pastikan berlaku sesi perahan.


3. Mengapa kadangkala susu perahan saya cair?

Susu perahan berkeadaan cair kerana banyak faktor. Salah satu faktornya ialah melibatkan cuaca. Apabila cuaca panas, susu sememangnya akan sedikit cair. Hal ini berlaku kerana ia dapat menghilangkan dahaga bayi.


4. Apakah benar penggunaan pam payudara akan mengganggu pengeluaran susu ibu?

Ya benar. Pengggunaan pam payudara sedikit mengganggu proses pengeluaran susu ibu. Hal ini terutamanya jika berlaku keberganetungan pada pam payudara melebihi sesi penyusuan ibu.


5. Apakah cara terbaik pemberian susu perahan?

(gambar sumber dari google)

Cara terbaik pemberian susu perahsn ialah dengan menggunakan cup feeding. Penggunaanya diperlukan untuk membantu bayi daripada mengalami masalah kekeliruan antara putting susu botol dengan putting payudara ibu.


6. Bagaimana cara menyimpan susu ibu perahan sepanjang berada di pejabat?

Cara menyimpan susu ibu perahan sepanjang berada di pejabat ialah dengan menggunakan beg pendingin atau ice box.


7. Berapa lama susu perahan dapat bertahan jika di simpan di dalam botol dan disejukkan di dalam beg pendingin?

Secara umumnya tujuh hingga 12 jam. Namun, hal ini bergantung kepada pek ais yang berada di dalam beg pendingin itu.


8. Perlu atau tidak susu perahan di simpan di dalam bahagian dingin beku peti ais semasa di pejabat?

Ya, itu adalah perlu. Lebih-lebih lagi jika kelengkapan tersebut ada di pejabat.


9. Kenapakah saya perlu pam juga selepas 20 minit walaupun ketika itu tiada lagi titisan susu yang keluar?

Amalan ini perlu dilakukan kerana ia menggalakkan pecutan susu di mana ia akan memberi petunjuk kepada otak bahawa susu masih diperlukan dalam amaun yang lebih banyak lagi.


10. Mengapa perlu ada jadual mengepam. Bagaimanakah jika saya tidak mengikutinya?

Anda perlu ada jadual mengepam agar sentiasa tahu dan peka bila waktu yang sepatutnya anda perlu melakukan perahan susu.

Hal ini penting agar payudara tidak membengkak ketika bayi tidak berada di sisi.

Jika tidak mengikuti jadual yang sepatutnya diikuti, berkemungkinan besar susu ibu akan sedikit terjejas pengeluarannya di mana, akhirnya turut boleh emosi anda sendiri.


Antara tanda payudara anda betul-betul kosong selepas sesi mengepam ialah apabila picitan dilakukan di sekitar aerola, susu yang keluar meleleh di tepi payudara. Namun, jika anda picit dan susu masih memancut, maka itu petunjuk payudara belum kosong sepenuhnya.

Info : Majalah Pa&Ma (Siti Asmah Moin, Pengerusi Kumpulan Sokongan Susu Ibu Pahang)

Anda berminat dengan Set Menyusu Shaklee?




Hubungi kami jika anda berminat dengan Set Menyusu Shaklee untuk kami bantu anda membuat keputusan :)

Nurul Syahida (Syida)

013 921 2767
Your Trusted Shaklee Independent Distributor
COD Puchong Utama

Pengeposan ke seluruh Malaysia

Promosi Sempena Hari Malaysia Pada 16 September 2017



 Promosi Sempena Hari Malaysia Pada 16 September 2017



Assalamualaikum selamat pagi..

Pagi ni Syida nak bagitau yang Shaklee ada buat promosi sempena Hari Malaysia pada 16 september 2017..

Jadi jangan lepaskan peluang untuk grab peluang untuk dapatkan item promosi sempena Hari Malaysia..


Promosi : TWIN PACK VIVIX

Kelebihan yang anda boleh dapat bila grab promosi ini ialah:

  • Diskaun Harga 5% (Jimat RM 40)
  • FREE Membership (Jimat RM 69)
  • 5% Cash Bonus (Extra RM 30+)
  • FREE Postage (Jimat RM 10.60)
  • 1x Lucky Dip (Peluang Hadiah sehingga RM 250++)

Beli Harga Pasaran : RM 950

Beli dgn FREE Membership : RM 806

Untung Daftar : RM 144
+ Jimat (16 September) : RM 150

*Jumlah Untung Besar : RM 294!*

Hanya 16 Sept!

Hanya 16 Sept!

Hanya 16 Sept!


Dapatkan item ini di waktu promosi kerana anda boleh jimat berganda.


Nak baca feedback lain tentang Vivix? Klik Sini



Hubungi kami untuk kami bantu anda membuat keputusan :)

Nurul Syahida (Syida)

013 921 2767
Your Trusted Shaklee Independent Distributor
COD Puchong Utama

Pengeposan ke seluruh Malaysia





* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Saturday, 17 June 2017

UJIAN AIR KENCING - MENGANDUNG KE TAK NI SEBENARNYA?



Assalamualaikum…Salam Ramadhan yang ke 22..kejap je masa dah pun masuk fasa ketiga bulan ramadhan..maksudnya kita dah pun masuk fasa yang terakhir..Fasa di mana orang berebut-rebut nak buru lailatul qadar bagi sesiapa yang sangat faham dan tau betapa besar fadhilatnya.. J

Okay, kembali pada tajuk entry..Haaaa…tengok tajuk macam dah suspend kan? Berteka-teki seribu ratus kali..haha..Mengandung ke tak ni sebenarnya?hihi..

Followers

sila klik kat sini ya!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
CK Free Auto Backlink\ SEO-Ping Check Page Rank Backlink - OhDunia.my Active Search Results